,,GRADSKA TOPLANA” OTPOČINJE TOPLE PROBE

U ponedeljak, 9.10.2023. godine, Javno komunalno preduzeće ,,Gradska toplana” Kruševac otpočinje takozvane tople probe, neposredno pred sam početak grejne sezone 2023/24.

Prethodna nedelja bila je u znaku funkcionalnih, hladnih proba, u okviru kojih je puštena cirkulacija pumpi u rad, odrađeno je hidrostatičko ispitivanje toplovoda na pritisak, usled čega je došlo do određenih curenja na priključcima pojedinih zgrada ( Sinđelićeva, Mirka Cvetkovića, Čehovljeva, Topličina i Karadžićeva ulica ). Veći deo pomenutih priključaka je zamenjen, dok će ostatak biti saniran tokom sutrašnjeg dana.

Od 28.04.2023. godine, kada je i zvanično završena prethodna grejna sezona, radnici kruševačke toplane bavili su se, održavanjem i rekonstrukcijom priključnih komora, podstanica, obnavljanjem dislociranih kotlarnica i modernizacijom toplovodne mreže, a sve u cilju poboljšanja efikasnosti postrojenja, a samim tim i kvaliteta grejanja. Od većih investicija ovog leta, odrađene su Cankareva ulica, Slikara Milovanovića, Srđana Rodića, Kosančićeva, kao i Varšavska ulica.

Po završetku toplih proba, plan je da nova grejna sezona počne u nedelju, 15. oktobra. Ukoliko dnevna temperatura i dalje bude iznad proseka za mesec oktobar, isporuka toplotne energije obavljaće se tokom jutarnjih i večernjih sati, kada su temperature niže u odnosu na maksimalne dnevne. U slučaju hladnijeg talasa i naglog zahlađenja, grejanje će se odvijati tokom čitavog dana.