FONDACIJA „NOVAK ĐOKOVIĆ“ FINANSIRALA OBNOVU VRTIĆA

Nakon višedecenijskog rada sa decom,rekonstruisan je centralni objekat Predškolske ustanove „Naša radost“ u Aleksandrovcu. Fondacija Novak Đoković uložila je 7.215.700,00 dinara u adaptaciju i obnovu jedinog vrtića u ovom gradu, koji trenutno pohađa više od 400 dece.

 

Ovom donacijom, Fondacija „Novak Đoković“ obezbedilaje zamenu kompletne stolarije, čime je poboljšana energetska efikasnost zgrade, teadaptaciju prostora i higijensko krečenje, dok su za mališane obezbeđeni i novi tepisoni.

 

Anđelka Janić, projektna menadžerka u Fondaciji Novak Đoković, istakla je da se ulaganjem u predškolsko obrazovanje mogu promeniti ne samo životi dece, već i celokupne zajednice. „U jedinom vrtiću u Aleksandrovcu, koji ima višedecenijsku tradiciju u radu sa decom, boravi ukupno oko 600 dece. Stoga smo prepoznali važnostprojekta i ulaganja u objekat. Do sada smo rekonstuisali ili izgradili 41 predškolsku ustanovu u Srbiji i na taj način pomogli više od 22.000 mališana i blizu 1.600 vaspitača. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo optimalne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i predškolci iz ovog grada“, kaže Janić.

 

Rekonstrukcija vrtića je od izuzetnog značaja ne samo za mališane, već i za čitavu opštinu, rekao jedr Jugoslav D. Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac. „Poslednjih godina ulažemo maksimalne napore kako bi roditeljima čija se deca nalaze u Predškolskoj ustanovi Naša radost olakšali roditeljstvo. Činimomnogo da naši predškolci odrastaju zdravo i bezbrižno. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli u obnovi vrtića, a posebno Fondaciji Novak Đoković, čija je donacija od neprocenjive vrednosti u realizaciji ovog projekta. Nadamo se da će ovakvih inicijativa biti i u narednom periodu“, naveo je Stajkovac.

 

 

Zahvalnost Fondaciji iskazala je i Daliborka Simić, direktorka PU Naša radost, dodajući da je adaptacijom objekta ostvaren zajednički cilj, odnosno stvaranje boljih uslova za vaspitno-obrazovni rad.