DVE GODINE OD SMRTI MILORADA MANDIĆA MANDE

 

Na današnji dan, 15.06.2016. godine, preminuo je Milorad Mandić Manda.

Drugu godišnjicu smrti popularnog glumca Milorada Mandića Mande obeležiće u petak, 15. juna njegove kolege, porodica i prijatelji, dostojanstveno i bez pompe. Baš kao i prošle godine, pozorišni radnici koji su se sa Mandom godinama posvećeno borili za njihov voljeni teatar „Boško Buha“, okupiće se ne bi li svom saborcu pokazali da se borba nastavlja i posle njega, njemu u čast.

Glumci, reditelji i svi ostali koji su Mandića poznavali i voleli, delili sa njim scenu, ali i ciljeve i ideale, najpre će Mandi odati počast i položiti cveće na njegov grob.

Potom će se zajedno, opet samo u krugu Mandinih najbližih, okupiti u kafani „Bunar“ koju je glumac najviše voleo, kod Milančeta, ugostitelja koji je vodi.

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine u 56. godini, na sceni Ustanove kulture „Vuk“ gde su u tom trenutku igrane predstave izmeštene iz zdanja „Buhe“ – u čiju je obnovu Manda ulagao svu svoju energiju i žar. Za sobom je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.