DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE POSETIO OPŠTINU ODŽACI

Državni sekretar u Ministararstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boban Kostić posetio je opštinu Odžaci nakon nevremena praćenog gradom koje je uzrokovalo štetu na poljoprivrednim kulturama. On je ovom prilikom obišao zasad lešnika u Srpskom Miletiću, na kojem su vidljive posledice nevremena.

Prema rečima državnog sekretara, nakon nevremena koje je zahvatilo zapadnobački okrug, iz Ministararstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, krenuli su u obilazak svih opština, koje su pogođene nevremenom. On se ovom prilikom uverio da su dosta štete pretrpeli opština Odžaci, kao i ostale opštine u zapadnobačkom okrugu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sagledaće štetu, a na lokalnim samoupravama je da se formiraju štabovi koji će izaći na teren i uraditi procenu štete, realnu, kakva jeste na terenu, nakon toga sve zapisnike dostaviće ministarstvu, gde će ministarstvo da to preda vladi Republike Srbije, a vlada će izaći u susret i naći mogućnost, u onoj meri koliko postoje finansijska sredstva, da pomogne poljoprivrednim proizvođačima.

Kako je istakao Kostić u ovom trenutku je najvažnije da lokalna samouprava u što kraćem roku oformi komisiju za procenu štete gde će sagledati činjenično stanje, popisati svu nastalu štetu, izvršiti procenu i nakon toga dostaviti spiskove Ministarstvu poljoprivrede kako bi Ministarstvo moglo da vidi na koji način i kako da dalje deluje.

Izvor: vojvodinauzivo.rs