DRAGIŠA BINIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI

Viši sud u Beogradu oslobodio je od optužbi bivšeg generalnog direktora FK „Obilić“ Dragišu Binića i bivšeg sportskog direktora tog kluba Jovana Dimitrijevića. Oni su bili optuženi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera. Sud smatra da nije dokazano da su oni izvršili krivična dela za koja se terete. Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Binić je sada član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Binić i Dmitrijević optužnicom se terete da su moskovskoj „Lokomotivi“ prodali fudbalera tog kluba Milana Obradovića „Lokomotivi“ iz Moskve 2001. godine za 2.9 miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun „Obilića“. To su, prema optužnici, radili po nalozima vlasnice FK „Obilić“ Svetlane Ražnatović, tadašnje predsednice kluba Obilić. Tužilaštvo sumnja da su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima „Lokomotive“ o prodaji Obradovića. Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u u inostranstvu.

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao. U ovom postupku ranije su bile i Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su u međuvremenu zaključile sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela za nezakonitu prodaju 11 fudbalera „Obilića“ i odslužile svoje kazne kućnog zatvora. Uz to su uplatile i milionske novčcane kazne.

Izvor: B92.net