BOGAT PROGRAM POVODOM 14. OKTOBRA – DANA OSLOBOĐENJA GRADA KRUŠEVCA

Polaganjem cveća i venaca na spomenike u Kruševcu koji su posvećeni junacima ovog kraja, u subotu 14 .oktobra počeće program obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu. Njemu će predhoditi brojni programi koje organizuju ustanove u kulturi.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca, u Mozaik sali Gradske uprave održaće se koncert pod nazivom „U slavu Kruševca“. Koncert će se održati u petak, 13. oktobra, u 18 časova.

Uoči obeležavanja dana oslobodjenja Kruševca u Narodnom muzeju biće predstavljen hologram Kneza Lazara i aplikacije digitalnog muzeja. Istog dana, 13.oktobra u Holu biblioteke biće organizovana izložba knjiga sa tematikom iz II Svetskog rata.

Na Trgu glumaca u 18:30 časova u organizaciji Kruševačkog pozorišta biće otkriven prozor sećana Momiru Bradiću, Miliji Vukoviću i Marku Živiću. u 19 časova održaće se svečana akademija povodom Dana oslobodjenja grada. U nedelju 15.oktobra na slobodištu će biti održana likovna kolonija „Pod kapijom sunca“, a u 20 časova folklorni anasambl Čarapani održaće koncert u Kruševačkom pozorištu.