ALEKSANDROVAC: „PPT ARMATURE“ OBUSTAVLJA RAD NA 14 DANA

Usled pogoršanja epidemiološke situacije, na teritoriji opštine Aleksandrovac juče popodne je proglašena vanredna situacija.

Vanredna situacija u opštini Aleksandrovac je uvedena na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac u kojem je navedeno da je u prethodnih sedam dana u Rasinskom okrugu potvrđeno ukupno 75 osoba pozitivno testiranih na koronavirus, od kojih je 30 sa teritorije opštine Aleksandrovac. Kako nam je rekao predsednik opštine Mirko Mihajlović, vanredna situacija je morala da se što pre uvede jer broj zaraženih u Aleksandrovcu je oko 40 odsto u odnosu na ceo Rasinski okrug.

Vanredna situacija u Aleksandrovcu je uvedena je je konstantovano da ne postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem opštinskih službi sprovedu neophodne epidemiološke mere, a u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Zbog borbe protiv ove zarazne bolesti preduzeće PPT Armature će obustaviti svoj rad na 14 dana.

Kao što i članovi republičkog kriznog štaba preporučuju danima unazad i predsednik opštine Aleksandrovac je danas pozvao građane da se pridržavaju donetih epidemioloških mera i uzdrže od okupljanja u narednom periodu.