AKCIJE KOMUNALNE MILICIJE U PROTEKLA 24 SATA

Komunalni milicajci od početka uvođenja vanrednog stanja u Srbiji kontroliše sprovođenja mera zabrane i zaštite od korona virusa. Tako je i u Kruševcu, a sve sa ciljem da se omogući nesmetan rad prodavnica, pijaca, pošti, banaka i omogući nesmetano snabdevanje građana namirnicama, ali i da se primene sve mere predostrožnosti kako bi se sprečilo širenje virua Covid19, odnosno da se nekrši zabrana kretanja posle 18 sati popodne, da parkovi i igrališa ostanu prazni i da ne bude okupljanja u njima. U Komunalnoj policiji u Kruševcu kažu da građani uglavnom poštuju mere zabrane kretanja tokom „policijskog časa“, poštuju mere zabrane okupljanja i propisane zaštitne mere, ali ipak imaju posla jer ima sporadičnih slučajeva nepoštovanja propisa.

 

Juče, tokom noći, jedan muškarac je pokušao upad u Covid ambulantu, Ambulantu „14. oktobar“ na Jasičkom putu, uz vređanje lekara i medicinskog osoblja. Kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih nemilih scena i izbegla mogućnost da dođe i do fizičkog kontakta, pripadnici policije i Komunalne milicije od danas su zaduženi za redovne obilaske Covid ambulante.

 

Jedan nesavesni vlasnik opasnog psa juče je novčano kažnjen sa 10.000 dinara jer njegov pas nije bio adekvatno pripremljen za izvođenje, odnosno, nije imao „korpu“ na njušci, iako potencijalno predstavlja opasnost po okolinu.

 

 

Tako je juče, pri rutinskom obilasku grada od strane Komunalne milicije, uočena grupa mladih koja se, roštiljajući u prirodi, okupila na druženje.

 

 

Na Bagdali su devojke lep i sunčan dan pokušale da iskoriste za šetnju po prirodi, a mladići u kruševačkom naselju Rasadnik su dan poželeli da prekrate igrajući basket, iako je izričito zabranjeno okupljanje, naročito u parkovima i sportsko-rekreativnim igralištima.

 

 

Budućem zabavnom „Dino parku“ u Kruševcu juče je srušena zaštitna ograda. Turistička organizacija Grada Kruševca je zbog toga od Gradske uprave Kruševac zatražila da lokaciju budućeg zabavnog parka obezbeđuju čuvari.

 

 

Naši najstariji sugrađani jutros su obavili svoju redovnu kupovinu, petkom, od 04 do 07 sati. Oni se najčešće potpuno pridržavaju svih mera koje propisuje Vlada Srbije a koje se tiču zaštitnih maski, rukavica i odstojanja. Ipak, da i tu sve protekne u najboljem redu, lokacije za kupovinu koju obavljaju penzionari obilaze pripadnici Komunalne milicije Kruševca.