REKONSTRUISANA TRIM STAZA U PARKU BAGDALA

U poslednjih mesec i po dana izvođeni su radovi na rekonstrukciji trim staze u parku Bagdala, a tom prilikom je izvršena kompletna zamena tartana i popravka oštećenja. Ovo je bio povod posete ministra omladine i sporta Vanje Udovičića Кruševcu. Obilazeći obnovljenu trim stazu, Udovičić je rekao da je Кruševac oduvek bio grad sporta i mladih, a sada smo sa rekonstrukcijom i izgradnjom brojnih terena, teretana na otvorenom omogućili za masovno bavljenje sportom u svim delovima grada.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u pratnji gradonačelnika Jasmine Palurović i bivšeg gradonačelnika Bratislava Gašića obišao je danas rekonstruisanu tartan stazu na Bagdali.Gradonačelnica Jasmina Palurović se u ime grada zahvalila Ministarstvu ompladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću na rekonstrukciji ove staze. Takođe, naglasila je da su u prethodnih 8 godina ovo ministarstvo i Vlada Republike Srbije mnogo uradili na podizanju infrastrukturnih uslova za bavljenje kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportom u našem gradu. Ministar Vanja Udovičić, napomenuo je da je od početka svog mandata 2014. godine, u saradnji sa svim gradonačelnicima Кruševca od tada pa do danas imao izvanrednu saradnju i da sve što je obaćano i urađeno.

Radovima na trim stazi obuhvaćeno je: skidanje postojeće tartan podloge, popravka postojeće asfaltne podloge na mestima gde je oštećena, zamena ivičnjaka na pojedinim delovima i izrada nove završne podloge od livenog tartana. Vrednost radova je 9.2 miliona dinara.