DEMONTIRA SE PRIVREMENA BOLNICA U HALI SPORTOVA

Podsećamo, prošlog petka su, prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, desetak pacijenata sa lakšom kliničkom slikom obolevanja od virusa Covid19 izmešteni iz kruševačke Provremene Covid bolnice u Hali sportova na odgovarajuća odeljenja Opšte bolnice i tada se krenulo sa kompletnom dezinfekcijom Hale. Danas je ovaj privremeni objekat demontiran. Prema ranijim najavama, sva medicinska oprema korišćenja tokom rada Privremene bolnice biće donirana Opštoj bolnici, dok će bolnički kreveti biti predati kruševačkoj kasarni.

 

I prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, na teritoiji Rasinskog okruga nema novih slučajeva oboljevanja od virusa korona. Na kontrolnom testiranju kod dvoje ljudi je potvrđeno prisustvo Covid-a, a od 161 obrađenog uzorka uzetih 13. maja, za 67 još uvek nema rezultata dok su ostali negativni.

 

Na teritoriji Rasinskog okruga od posledica oboljevanja od koronavirusa od početka epidemije u Srbiji do danas je preminula 31 osoba i to 20 muškaraca i 11 žena. Izlečeno je 257 pacijenata.