AKTIVNOSTI REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE KRUŠEVAC

RPK Kruševac je osnovao Centar za digitalne transformacije. Digitalna transformacija je odlična prilika za mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast, konkurentnu prednost i osvajanje novih tržišta. Proces transformacije zahteva strateški pristup, kako u analizi postojećeg stanja, tako i u planiranju budućih poslovnih aktivnosti. Jedan od ključnih preduslova za uspeh i postizanje punog efekta digitalne tranformacije je uvođenje novih poslovnih modela i principa poslovanja zasnovanih na dostupnim digitalnih alatima. Izabrane kompanije imaće dakle priliku da dobiju besplatne ekispertske analize od strane sertifikovanih konsultanata, koja definiše ključne oblasti koje treba unaprediti. Sledeći korak je razvoj i implementacija digitalne strategije sa ciljem podizanja svesti malih i srednjih preduzeća kroz podizanje poslovnih procesa, ponude proizvoda i usluga, komunikacije sa potencijalnim i aktuelnim kupcima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti, marketinških i promo aktivnosti.

 

U prostorijama Privredne komore Srbije – RPK Kruševac nedavno je održana promocija projekta besplatna izrada sajtova za privredne subjekte iz Rasinskog okruga pod nazivom „Veb-sajt deo vašeg poslovanja“. Projekat besplatne izrade sajtova za privredne subjekte iz Rasinskog okruga „Veb-sajt deo vašeg poslovanja“, PKS-RPK Kruševac realizuje u saradnji sa Centrom za informacione tehnologije iz Kruševaca.Prijave početnika u poslovanju, odnosno, preduzeća koja posluju najduže unazad dve godine na teritoriji Rasinskog okruga, za besplatno izrađen sajt, su u toku, a trajaće do 31. oktobra. Projekat ne podržava nevladine organizacije, javna preduzeća i druge javne institucije. Projekat „Veb-sajt deo vašeg poslovanja“ se realizuje u periodu od septembra 2019. godine do januara 2020. godine.

 

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kruševac od 01. novembra počinje sa realizacijom projekta “Kurs za samostalnog knjigovođu” koji namenjen svim zainteresovanim licima koja žele da se bave knjigovodstvom. Broj RPK Kruševac ma koji možete dobiti sve potrebne informacije vezane za “Kurs za samostalnog knjigovođu” je 037/ 211-131. Kotizacija, odnosno cena pohađanja “Kursa za samostalnog knjigovođu” je 16.800 dinara, bez PDV-a, odnosno ukupno 21.160 dinara.