ŽENE ĆE VODITI ČETIRI OD ŠEST OPŠTINA RASINSKOG OKRUGA

Opština Varvarin jedina u Rasinskom okrugu još uvek nije izabrala opštinsko rukovodstvo. Ono što se zna u ovoj opštini ijeste da Vojkan Pavić, dosadašnji prvi čovek opštine neće dobiti još jedan mandat, s obzirom da je sredinom avgusta izabran za predsednika Skupštine opštine Varvarin. Od 35 odbornika u Skupštini opštini Varvarin za Pavića je glasalo 19 odbornika Srpske napredne stranke dok ostali odbornici nisu glasali ili su glasački listići bili nevažeći. Za zamenicu predsednika Skupštine opštine Varvarin izabrana je Jelena Vesić, diplomirani prostorni planer, koja je od 2019. do 2020. godine obavljala dužnost pomoćnice predsednika opštine za ekonomski razvoj. Ona je, takože, bila predlog Srpske napredne stranke. Na lokalnim izborima 21. juna izborna lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” je osvojila 19 mandata, koalicija SPS – JS 8 mandata, Grupa građana “Naši ljudi” 5 mandata i Grupa građana “Temnićka alternativa” 3 mandata. Sednica skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik Opštine Varvarin biće održana do kraja avgusta. 

Juče je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Aleksandrovac, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Slavoljub Miljković izabran je za predsednika lokalnog parlamenta, a dr Mirko Mihajlović je ponovo predsednik Opštine.

Podsećamo, na čelu Grada Kruševca i u narednom mandatu biće Jasmina Palurović. Na čelu opštine Trstenik biće poslanica SNS u predhodnom sazivu Skupštine Srbije Milena Turk. Na čelu opštine Ćićevac od danas je dr Mirjana Krkić, a predsednica opštine Brus u ovom mandatu biće dr Valentina Milosavljević.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.