ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI FONTANE

Po planu i programu poslovanja za 2019.godinu JKP „Vodovod-Kruševac“ je opredelio sredstva za rekonstrukciju Glavne kruševačke fontane. Početkom ove godine objavljen je Tender za popravku, a za najpovoljnijeg izvođača radova izabran je „Tehnokamen“ iz Gornjeg Stepoša.

 

Radovi su zvanično počeli 26.marta, a u okviru njih je izvršena sanacija bazenskog prostora fontane, skidanje postojećih pločica, sanacija betonskog poda, hidroizolacija, postavljene su nove pločice, a trenutno se izvode završni radovi. Takođe, urađena je sanacija i impregnacija mermera oko bazenskog prostora fontane. Radovi teku planiranom dinamikom, a u zavisnosti od vremenskih uslova, očekuje se da će biti završeni tokom sledeće nedelje, nakon čega će se izvršiti montiranje opreme i puštanje fontane u rad.

 

Uoči manifestacije „Svetski dan voda“ 22.mart, JKP „Vodovod-Kruševac“ je pustio u rad fontane i javne česme i na taj način zvanično otvorio sezonu. Tada su puštene sve fontane i javne česme, sem glavne gradske fontane, upravo zbog radova na rekonstrukciji. Na vodovodskom sistemu se nalazi 6 fontana i 14 javnih česama za čije održavanje je zadužen JKP „Vodovod-Kruševac“, dok Zavod za javno zdravlje Kruševac vrši kontrolu kvaliteta vode za piće.

 

Vrednost radova rekonstrukcije Glavne fontane u Kruševcu je 1.191.600 dinara, sa PDV-om, a finansira ih, iz sopstvenih sredstava, JKP „Vodovod-Kruševac“.