ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA NA SLOBODIŠTU

„Uzletimo uz sport“ naziv je završne priredbe Predškolske ustanove „Nata Veljković“, koja je juče održana na Slobodištu i čime su zvanično počele Vidovdanske svečanosti u Kruševcu. Oko 800 predškolaca učestvovalo je na završnoj priredbi, iz vrtića sa gradskog i seoskog područja. Povelju „U ime živih” Dobrice Ćosića, pročitala je gradonačelnik Jasmina Palurović.

„U duhu nacionalnog programa, čiji je i naziv „Godine uzleta“, a po kome se i realizuje program predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji, okupili smo se danas da pogledamo njihov prvi let u svet. Da bi deca izletela i dosegla visine koje smo i mi dosegli, naša je dužnost da im pomognemo“ istakla je direktorka Predškolske ustanove “Nata Veljković”, Vesna Živković.

Oko 800 predškolaca sa gradskog i seoskog područja priredili su priredbu koja je sadržala 9 plesnih tačaka, na temu raznih sportova. Kroz promociju sporta od najmlađih dana, deca se uče i zdravom životu, druženju, prijateljstvu… poštovanju i saradnji sa drugima. U realizaciji priredbe učestvovao je Tim Ustanove za organizaciju i realizaciju Završne priredbe, u saradnji sa decom, roditeljima/starateljima i vaspitačima.