ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE TRGA MOŽDA I PRE VIDOVDANA SLEDEĆE GODINE

Podzemne garaže u centru Kruševca neće biti. Lokalni parlament juče je razmatrao odluku o obustavljanju postupka traženja koncesionara za izgradnju podzemne garaže u centru grada, jer se na javni poziv za izbor koncesionara niko nije javio, a novog poziva za izgradnju podzemne garaže neće biti. Grad Kruševac je na inicijativu privatnih partnera pokušao da napravi Ugovor o javno-privatnom partnerstvu, napravio predlog Projekta, koji je odobren u nadležnim institucijama Vlade Srbije, a zatim je i raspisan tender za izbor privatnog partnera. Ipak, prema rečima direktora kruševačke Direkcije za izgradnju i projektovanje Vojkana Tutulića, privatni partneri nisu našli svoj interes u predloženom projektu i zbog toga se i odustalo od izgradnje podzemne garaže u centru Kruševca.

S obzirom da je u period rekonstrukcije Trga Kosovskih junaka do Vidovdana 2021.godine bila uračunato i potrebno vreme za pripremu terena i izgradnju podzemne garaže, novopnastale okolnosti, odnosno odustajanje od tog projekta možda i ubrza radove na samoj rekonstrukciji Trga, dodaje Tutulić.

O rekonstrukciji Trga juče je govorila i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je naglasilla da ove izmene neće remetiti dinamiku radova na rekonstrukciji Trga Kosovskih junaka. Gradonačelnica je juče ponovila da je krajnji rok Vidovdan 2021., ali s obzirom na nove okolnosti, završetak radova na rekonstrukciji Trga, dakle, možemo očekivati i nešto ranije, ali više ćemo znati narednih dana.