ZATVORENE „HANDY“ PRODAVNICE ŠIROM SRBIJE

 

 

 

 

 

„Poštovani kupci, saradnici i prijatelji, posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da Vam se zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci“, objavio je zvanično na svom sajtu poznati lanac prodavnica tehnike i mobilnih telefona.

Računi ove kompanije su u blokadi. Radnici su za prestanak rada firme i otkaze praktično saznali putem mejla.

– Sve poslovnice su zatvorene u jednom danu, ništa nam nisu rekli – da li je firma bankrotirala, otišla u stečaj – naveo je jedan od radnika za B92.

Prema njegovim rečima, ništa nije slutilo da će svi radnici preko noći ostati bez posla.

– Bilo je neko povlačenje robe, ali svi smo mislili da je reč o reorganizaciji – priča on i dodaje da se stavlja katanac na više od 200 poslovnica, a da su za to radnici saznali putem mejla.

– Samo je stigao mail da se sve poslovnice zatvaraju, svi su razočarani – rekao je i dodao da su plate bile redovne, da je poslovanje bilo normalno i da nisu mogli ni da naslute da ovako nesto može da se dogodi.

– Za dan je zatvoreno oko 200-210 radnji, u svakoj ima minimum po dva radnika i svi su oni ostali bez posla. Handy je imao poslovnice po celoj Srbiji, a u Beogradu su imali oko 70 prodajnih mesta.

„Blic“ je stupio u kontakt sa kompanijom Handy, gde nam je rečeno da će uskoro objaviti i zvanično saopštenje.

Izvor: Blic