ZA CELU SRBIJU „UKLJUČEN“ NARANDŽASTI METEO-ALARM

U sredu sunčano i tropska vrućina usled uticaja veoma toplog vazduha sa severa Afrike. Usled povećane vlažnosti vazduha, osećaj toplote može biti veći. Vetar slab južni i jugozapadni ili promenljiv, na severu Srbije slab severni i severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 26°C, a maksimalna od 36°C do 39°C u Prijepolju i Bajinoj Bašti.

U sredu u Kruševcu sunčano i vruće. Vetar slabjužni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 38°C.

U četvrtak malo niže temperature ali i dalje vrlo toplo, a kasnije popodne i predveče naoblačenje koje zahvata jugozapadne, zapadne i centralne a potom i severne krajeve uz moguću slabu prolaznu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom. U petak pojava slabe ili povremene kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim predelima. Na jugu i jugoistoku Srbije pretežno suvo uz slabu prolaznu oblačnost. U subotu i nedelju prijatno toplo. U subotu još samo na severu i manje na jugoistoku zemlje sa kišom povremeno uz razvedravanje popodne, a u ostalim predelima pretežno sunčano. U nedelju slaba do umerena oblačnost u svim predelima sa sunčanim periodima i pretežno suvo tokom dana. U periodu od petka do nedelje svežije i prijatnije vreme nego sredinom sedmice uz maksimalne temperatureoko ili malo ispod 30°C