XVIII VRNJAČKI KARNEVAL OD 10. DO 17. JULA 2022.

Od 10. do 17. jula u Vrnjačkoj Banji se održava 18. Međunarodni vrnjački karneval i očekuje se više stotina hiljada domaćih i stranih posetilaca koji će tokom trajanja Karnevala uživati u bogatom zabavnom programu.

Vrnjački Karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja… Prvi „Međunarodni Vrnjacki karneval“ održan je 2005. godine i od tada, ga posećuje preko više stotina hiljada ljudi svake godine. Centralno dešavanje Vrnjackog Karnevala, svakako je velika međunarodna karnevalska povorka, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva.

Organizatori Karnevala obećavaju Karnevalska atmosfera kakvu do sada niste videli. Vrnjački karneval zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Egzit, najveća je turistička manifestacija u Srbiji. Opština Vrnjačka Banja i ove godine se potrudila da svojim posetiocima ponudi nove sadržaje.

Vrnjački karneval, uskoro najveći Akva park i Panoramski točak, pa ne zovu Vrnjačku Banju slučajno kraljicom svih srpskih banja i zato i ne čudi što je najposećenija u zemlji.