VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U četvrtak jutro malo svežije i promenljivo oblačno. Slaba kiša je moguća rano ujutru na krajnjem severoistoku i jugoistoku Srbije i brzo prestaje. Tokom dana svugde suvo uz duže sunčane periode i malo toplije nego u sredu. Vetar slab južnih smerova. Pritisak oko normale sa tendencijom opadanja. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C u Somboru do 8°C u Negotinu, a maksimalna od 14°C u Subotici do 18°C u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U četvrtak suvo uz duže sunčane periode i malo toplije nego u sredu. Ujutru će biti nešto više oblaka. Vetar slab južnih smerova. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 5°C, a maksimalna do 17°C.

U petak naoblačenje sa prolaznom kišom i pojačanim jugoistočnim vetrom ujutru, a zatim slabiji vetar popodne i južnih pravaca. U subotu na severu postepeno zahlađenje sa kišom, a na jugu vrlo toplo uz promenljivu oblačnost sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne. U nedelju naglo  zahlađenje sa susnežicom i snegom na severu i zapadu Srbije, kao i na planinama. Na istoku i jugu kiša. Početkom iduće sedmice hladno sa kišom na jugu, a na severu je moguća susnežica i vlažan sneg.