VIŠE OD 55.000 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA TOKOM PRAZNIKA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekršaja prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravlјali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje. Tridesetsedmogodišnji vozač bmv-a isklјučen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravlјao vozilom brzinom od čak 252,8 km/č.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isklјučeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isklјučila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravlјao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isklјučen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravlјao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije, kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.

Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.