METEOS: SUNČANO I TOPLO, TEMPERATURA PREKO 25°C

U petak toplo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj oblaka na zapadu i jugozapadu Srbije gde je moguća pojava kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U ostalim predelima suvo. Vetar umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u južnom Banatu pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 14°C, a maksimalna dnevna od 23°C u Negotinu do 27°C u Kragujevcu. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 14°C do 18°C.

U petak sunčano i toplo. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 26°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata 15°C.

U subotu toplo sa dužim sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka na jugozapadu Srbije gde je moguća ređa pojava kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U ostalim predelima suvo. Vetar umeren jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 8°C do 14°C, a maksimalna dnevna od 23°C do 26°C. Temperatura u 22h od 14°C do 18°C.

U nedelju slično vreme: prijatno toplo uz sunčane periode i razvoj oblaka na jugozapadu Srbije sa lokalnim pljuskovima na tom području, a u ostalim predelima suvo. U ponedeljak prolazno naoblačenje sa severa može uzrokovati kratkotrajnu kišu i poneki lokalni pljusak sa većom šansom u zapadnim i centralnim predelima Srbije. Temperatura u manjem padu u utorak, a od srede sunčano i sve toplije u drugoj polovini sedmice.