VIŠE INFRASTRUKTURNIH RADOVA NA BAGDALI

Grad Kruševac se na dostojan način odužuje svojim junacima iz slavne prošlosti, a na to nas podsećaju i brojni spomenici podignuti poslednjih godina. Jedan od njih biće postavljen na Bagdali 3, posvećen predvodniku Posebnih jedinica srpske policije iz Prizrena, junaku opevanom u pesmi i vođi oslobodilačke bitke za Orahovac 1998.godine – potpukovniku Veljku Radenkoviću. Spomenik slavnom „đeneralu“ kako su ga često zvali saborci i poštovaoci, biće podignut u blizini porodične kuće Radenovićevih potomaka, a trenutno je tu postament. Autor ovog spomenika naš akademski vajar Tomo Komatina.

Na ukrštanju ulica Bagdalski venac i Ive Andrića u toku su radovi na izgradnji još jednog u nizu novih kružnih tokova u gradu. Aktivnosti se privode kraju, tako da će uskoro biti pušten u funkciju. Osim kružnog toka i dve ulice dobiće novo „ruho“. Završava se asfaltiranje ulica Ive Andrića i Milića od Mačve i time će meštani MZ Bagdala dobiti novi, modernizovan prostor, kako što se tiče saobraćajne infrastrukture, tako i spomeničkog kompleksa.

Nakon ove lokacije, bivši gradonačelnik Bratislav Gašić i zamenik načelnika Gradske uprave Vesna Anđelić obišli su radove na stadionu „Jedinstvo 1936“. Ovaj novi sportski objekat finansira se sredstvima Grada, ali i uz pomoć donacija. Završene su dve faze: pripremni radovi za postavljanje veštačke trave, gde se uključio Fudbalski savez Srbije i asfaltna površina kao podloga za postavljanje atletske staze, pri čemu je donator Ministarstvo omladine i sporta. Stadion “Jedinstvo” biće na raspolaganju klubovima Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, ali kako je nedavno rekao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i za organizaciju školskih takmičenja.