VAKCINACIJA NA PET PUNKTOVA U HALI SPORTOVA U KRUŠEVCU

U Hali sportova u Kruševcu danas je počela masovna imunizacija stanovništva, koja se realizuje na 5 punktova. Prijavljeni građani primili su vakcinu kineskog proizvođača, koja je stigla u toku jučerasnjeg dana, rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović i pozvala građane, posebno starije od 65 godina, da se prijave za vakcinaciju.

Kako je istakao direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac Predrag Pavlović, građani nemaju razloga za sumnju kada je reč o bilo kojoj vakcini koja stigne u Srbiju, a posebno kada je reč o kineskoj vakcini.

Kako je i najavljeno, nakon zdravstvenih radnika, vakcinišu se pripadnici vojske i policije, prosvetni radnici i građani stariji od 65 godina.

Osim pet punktova, za masovnu imunizaciju u kruševačkoj Hali sportova, na teritoriji grada opremljeno je još 9 punktova za vakcinaciju, 4 u gradskim ambulantama i 5 u seoskim ambulantama.  Direktorka Doma zdravlja Kruševac dr Marina Kostić kaže da je do sada vakcinisano oko 500 građana i da se očekuje masovniji odziv stanovništva.

Podsećamo, od danas je u funkciji gradski call centar za prijavu građana za vakcinaciju. Svi zainteresovani se mogu javiti na brojeve telefona 037/ 446-446 i 066/ 446-446.