UPOZORENJE RHMZ NA VELIKU KOLIČINU PADAVINA

 

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VELIKU KOLIČINU PADAVINA (za 06. i 07. 07. 2018. god.)

 

U toku večeri i noći na zapadu i severu, a sutra i u ostalim krajevima očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom (od 20 do 30 l/m2 za kratak vremenski period), gradom i olujnim vetrom. Obilnije padavine u zapadnim i centralnim krajevima Srbije, oko 60 l/m2 za 24 sata, lokalno i više.

 

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA:   06.07.2018.  

 

Toplo i uvećem delu pretežno sunčano sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina uglavnom u brdsko planinskim krajvima. Uveče i tokom noći jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo na zapadu i severu, a zatim i u ostalim krajevima. Intenzivniji grmlјavinski procesi na zapadu i severu Srbije, a zatim i u centralnim delovima Srbije, lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine. Vetar slab do umeren jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najviša temperatura od 29 do 32 °C.

 

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA:   07.07.2018.   

 

Pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 19 stepeni, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

 

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 14.07.2018.god.)

 

U nedelju na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku Srbije. Zatim promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavine. Temperatura od utorka u manjem postepenom porastu.