U VRNJAČKOJ BANJI POTPISANI UGOVORI O POGODNOSTIMA KORISNICIMA PENZIONERSKIH KARTICA

 

Predstavnici vrnjačke privrede i direktorka Filijale Republičkog fonda PIO, Biljana Barlovac potpisali su u Velikoj sali, sporazume o saradnji na osnovu kojih se omogućavaju određene pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica. Među potpisnicima su hotelijeri, vlasnici ugostiteljskih objekata, trgovinskih radnji, turističkih agencija, kao i dve opštinske ustanove.

Tokom potpisivanja sporazuma istaknuto je da je Srbiji potpisano ukupno 680 ovakvih sporazuma, dok je u Vrnjačkoj Banji potpisan 21, što je veliki broj za jednu opštinu poput Vrnjačke Banje. Cilj je da penzionerske kartice, osim dokazivanja statusa penzionera, budu korišćene za nove pogodnosti kojima će se značajno uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Izdavanje penzionerskih kartica je u nadležnosti Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a koristiće je penzioneri pri kupovini i plaćanju roba ili usluga kod privrednih subjekata, pravnih lica i preduzetnika za prikupljanje bodova i ostvarivanja dodatnih pogodnosti. Penzionerske kartice počele su da se primenjuju od 1.oktobra.