U VRNJAČKOJ BANJI OTVORENA MANIFESTACIJA „DANI INDIJE“

U Vrnjačkoj Banji je otvorena manifestacija „Dani Indije“ sa ciljem razvijanja saradnje i približavanja indijske kulture Srbiji.

Prošlogodišnja poseta Vrnjačkoj Banji ambasadora Republike Indije, Nj.E. Sadživa Kolija inicirala je razvijanje saradnje između Indije i vrnjačke Opštine kroz afirmaciju kulturnog stvaralaštva i u drugim društveno-ekonomskim segmentima. Jedna od tih aktivnosti je i manifestacija „Dani Indije“ koja je danas otvorena, a koja ima za cilj približavanje kulture i tradicije ove daleke zemlje našim građanima. Dane Indije u Vrnjačkoj Banji organizuje Udruženje „Maya media“, uz podršku Kulturnog centra i pod pokroviteljstvom Opštine Vrnjačka Banja.

U ime domaćina, prisutne je pozdravio predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović koji je izrazio zadovoljstvo što je Banja domaćin ove manifestacije, te istakao uverenje da će se i u budućnosti ovakvi i slični događaji organizovati u Vrnjačkoj Banji.

Prisutnima se obratio i prvi sekretar u Ambasadi Republike Indije, Sandip Kumar koji je predstavio učesnike „Dana Indije“ i istakao da ovaj događaj ima za cilj da produbi odnose u oblasti kulture između Srbije i Indije.

Tokom manifestacije “Dani Indije”, svi ljubitelji indijske tradicije, umetnosti i kulture moći će da proprate projekcije filmova u sali bioskopa, književne večeri i predavanja u biblioteci i izložbu fotografija u Zamku Belimarković. Mališani u Predškolskoj ustanovi „Radost“ saznaće više o Indiji u okviru kreativne radionice koja će, sa istim ciljem, biti organizovana i za učenike Gimnazije. Specifičnost, bogatstvo i raznolikost kulture, boje, zvuci, mirisi i ukusi Indije će svakako zaintrigirati Vrnjčane i sve goste, a kod nekih možda i probuditi ideju da posete ovu mističnu zemlju.

vrnjackabanja.gov.rs