IZLOŽBA SLIKA „OZARENE NAPETOSTI“ U KRUŠEVCU

U utorak, 26.marta, u 19.00 sati  u Legatu Legat Milića od Mačve otvorena je izložba slika  “Ozarene napetosti”  autorke Bojane Nikolić. Izložba je po Konkursu za izlagačku sezonu u 2019 godini.

 

Bojana Nikolić je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Čedomira Vasića (2005). Na istom fakultetu je magistrirala (Transslika – konceptualna, materijalna i formalna reinvencija slikarstva, mentor mr Čedomir Vasić, red. prof, 2008) i odbranila doktorski umetnički projekat (TRANS-SLIKA: Istraživanje boje i svetlosti kroz medije slikarstva, instalacije i performansa, mentor mr Velizar Krstić, red. prof, 2011). Bojana radi kao profesor u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu i kao docent po pozivu na Academie des Beaux-Artes Sainte Radegonde, Tours, France. Dobitnica je nagrade FLU za slikarstvo Rista i Beta Vukanović, slikari (2005), Nagrade žirija za najbolji film u kategoriji mini filma, na festivalu kratkog filma Kratka forma, Gornji Milanovac (La Confrontation St Hippolyte, autori: M. Stanimirović i B. Nikolić, 2011) i prve nagrade na javnom i anonimnom konkursu za izradu idejnih rešenja stalne umetničke postavke od dizajniranih podnih ploča na trgu Pirotskih ratnika, Klavir (autori: M. Stanimirović i B. Nikolić, 2012). Član ULUS-a, Nove art scene.

 

Bojana Nikolić je do sada priredila 29 samostalnih i učestvovala na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Beograd, Niš, Novi Sad, Pirot, Despotovac, Kruševac, Gornji Milanovac, Kraljevo, Dimitrovgrad, Smederevo, Lyines, Saint Hyppolyte, Madrid, Milano, Thessaloniki, Bankia, Hong Kong).