U RHMZ PROGNOZI ZA NAREDNIH 30 DANA NEMA SNEGA

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je prognozu za 30 dana i ne deluje baš realno za ovo doba godine. Juče je bio poslednji onako hladan februarski dan.

Od danas kreće otopljavanje, a izgleda da ćemo moći da zaboravimo sneg u Srbiji na neko vreme.

Jutro u sredu biće hladno sa slabim i umerenim, a na jugu i jakim mrazem, tamo se očekuje temperatura i od -15 stepeni. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. Sredinom dana na severu, a posle podne i uveče u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde s kišom, na planinama sa slabim snegom, koji će krajem dana i tokom noći padati ponegde i na jugu zemlje. Najviša dnevna temperatura biće od 4 °C na istoku do 11 °C na zapadu zemlje. A onda se vreme stabilizuje i do kraja nedelje smo u plusu, s jutarnjim temperaturama od oko 3 °C, dnevnim oko 10 stepeni.

Sudeći po ravnim linijama grafikona, mart se nastavlja u istom tonu i na neko vreme možemo da se opustimo bez naglih promena vremena. Dakle, prema sezonskoj prognozi RHMZ mart će biti topliji i prosečno vlažan. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.