U HALI BEOGRADSKOG SAJMA VOJSKA MONTIRA KREVETE

U hali 1 Beogradskog sajma Vojska Srbije počela je da postavlja krevete za smeštaj obolelih od Kovida-19 sa najblažom kliničkom slikom. Na Beogradskom sajmu biće moguć prijem 3.000 pacijenata čije će kretanje i boravak u tom prostoru takođe kontrolisati vojska. Na postavljanju kreveta angažovani su i oficiri i zaposleni u Ministarstvu odbrane.

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma uključio u „lance“ koji su formirani, kako bi što pre istovarili vojničke krevete, istakao je da, u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke. „Danas se nalazimo u hali Beogradskog sajma gde smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja koronavirusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i, naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim“, rekao je Vulin. Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi. „Mi kao Vojska Srbije bićemo spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Republike Srbije“, istakao je ministar odbrane.

 

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku, izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana. U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

 

Izvor: rts.rs