SVEČANA SEDNICA PARLAMENTA PRIVREDNIKA RASINSKOG OKRUGA

Povodom 20 godina uspešnog postojanja Regionalne privredne komore Rasinskog okruga, sa sedištem u Kruševcu, održana je svečana sednica Parlamenta privrednika Rasinskog okruga.

RPK Kruševac je osnovana je 2002. godine, kao najmlađa, a jedna od 17 privrednih komora u Srbiji. RPK Kruševac deo je integrisanog sistema Privredne komore Srbije i važan je činilac ekonomskog razvoja, povezivanja i posredovanja među privrednim subjektima na teritoriji Rasinskog upravnog okruga. Privrednici sa teritorije Rasinskog ookruga iz godine u godinu trude se da unaprede privredni ambijent i svoje poslovanje. A sa rastom privrede raste i Komora Rasinskog upravnog okruga, pouzdan partner privrede. Ukupan broj privrednih društava u okrugu koji su članovi komore je 1635. Parlament privrednika broji 35 članova. Direktorka Regionalne privredne komore ističe odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, ministarstvima i republičkom Vladom.

Povodom obeležavanja dve decenije Regionalne privredne komore u Kruševcu, uručene su i zahvalnice sa zlatnicima onima koji su doprineli uspehu ove značajne institucije. Među njima su: Bratislav Gašić, Anđelka Atanasković, Jasmina Palurović, Predrag Vukićević, Miloš Nenezić i Slavoljub Miljković, a zahvalnica je posthumno dodeljena i Dragiju Nestoroviću.