SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA

Svečanosti povodom Dana oslobođenja grada Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu, završene su Svečanom akademijom održanom u Kruševačkom pozoruštu na kojoj je prikazan film u kojem su prikazana postignuća u prethodnom peridu.

“Srbija vodi politiku mira i prosperiteta, a naš grad, rukovođen time, ima strategiju da budućim generacijama ostavi ekonomski jak grad, sa novim projektima, snažnim privrednim razvojem i povećanjem zaposlenosti”, rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović. Grad Кruševac je tokom 2022. godine realizovao značajan broj investicija. “One započete završićemo i nastavljamo dalje sa razvojem našeg grada. Prihodi i primanja iz budžeta u prvih 9 meseci planirani su u iznosu od oko 5,5 milijardi dinara, što je ostvarenje od oko 75% i daje nam pozitivan signal da smo dobro i realno planirali budžet i da ćemo završiti sve planirane investicije. Od velikih državnih projekata pomenula bih intenzivne radove na izgradnji važne strateške investicije, Moravskog koridora – autoputa koji će doprineti ubrzanom privrednom i turističkom razvoju Кruševca i privlačenju novih investitora”, naglasila je Gradonačelnica.

Na osnovu odluke Organizacionog odbora za obeležavanje Dana oslobođenja, ovim povodom na Akademiji su dodeljene i Zahvalnice: Međunarodnom poslovnom konzorcijumu Behtel Enka, preduzeću Aerodromi Srbije, sa sedištem u Nišu, koji upravlja kruševačkim aerodromom „Rosulje“. kompaniji „Unitehna“ iz Kruševca, kompaniji „Meneks“ i Rotari klubu Kruševac. U umetničkom programu učestvovali su crkveni hor „Sveti knez Lazar“, glumci Kruševačkog pozorišta i KUD „14.oktobar“.