SUTRA OSETNI PAD TEMPERATURE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na pad temperature do 15 stepeni i sneg, koji nas očekuje već od sutra. Na severu Srbije će sa 10 stepeni temperatura pasti na 0, a na jugu sa 24 na 10 stepeni.

U ponedeljak ponovo dolazi do pojačanih padavina, a temperatura će se kretati od 0 do 5 stepeni. Na severu, centralnim i zapadnim krajevima očekuje se stvaranje snežnog pokrivača, dok će na jugoistoku padati naizmenično i kiša i sneg.

Hladno vreme zadržaće se do kraja nedelje. Porast temperature se očekuje za vikend, 24. odnosno 25. marta. Nakon toga postepeno će rasti temperatura. Očekivana temperatura biće od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

U nedelju U Kruševcu postepeno zahlađenje sa kišom. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 6°C, maksimalna oko 9°C i popodne u padu.

 

Nagli pad temperature koji nas, prema najavama meteorologa, čeka već od nedelje, 18.marta, najviše će pogoditi astmatičare i srčane bolesnike, kažu lekari, ali će promene osetiti i zdravi.