Skip to content

SRBIJA: 5318 INFICIRANIH, 103 PREMINULO, 443 IZLEČENO

Republici Srbiji je do 15 časova 16. aprila 2020. godine registrovano ukupno 5.318 potvrđenih slučajeva COVID 19.

 

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 3.194 osoba od kojih je 445 pozitivno. Hospitalizovano je 3.511 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 120 pacijenata.

 

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 29.472 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

U poslednja 24 časa preminulo je 4 osoba, tri osobe muškog i jedna osoba ženskog pola. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 103.

 

Ukupan broj izlečenih građana je 443. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević istakla je da raste broj izlečenih pacijenata od kovida-19 i da će taj broj biti sve veći. „Mi smo rekli da je do sada taj broj 443, u toku današnjeg dana su kod još 21 osobe iz KC Niš dobile nalaz da su dvostruke negativne i smatra se da su ozdravile“, rekla je Kisić Tepavčevićeva i dodala da je najnoviji podatak da je kod 66 testiranih osoba u KC Niš koji više nemaju simptome infekcije kod svih njih test bio negativan.

 

Od početka epidemije pet zdravstvenih radnika preminulo je od posledica zaraze koronavirusom. Od ukupno 6.070 testiranih zadravstvenih radnika, virus je potvrđen kod njih 593. Hospitalizovana su 382 zdravstvena radnika.

 

Ukupno je kod sedam novorođenčadi potvrđen koronavirus, a do danas je troje otpušteno iz bolnice, rekla je Kisić Tepavčevićeva. Dodala je da novorođenčad ili nemaju nikakve simptime ili imaju veoma blagu kliničku sliku.

 

Budući da su zbog predstojećeg policijskog časa i Vaskrsa veće gužve u prodavnicama, Epidemiolog Branislav Tiodorović ističe da je veoma važno da se građani drže svih preporuka i mera zaštite. „Najveći broj građana se ponaša odgovorno u skladu sa svim preporukama. Potrebno je i u nabavci držati odstojanje i koristiti zaštitinu opreme“, rekao je Tidorović. Iako najveći broj građana poštuje mere ima onih građana koji smatraju da su zaštićeni i da im se ništa neće desiti, kaže Tiodorović. „Gledao sam podatke u Nišu i došli smo do zaključka da među najtežim bolesnicima imamo 30,24 odsto mlađih ljudi, 40-55 godina“, rekao je Tiodorović i dodao da moramo svi da brinemo o sebi i svom ponašanju.

Copyright © 2024. Jefimija TV, Kruševac. Sva prava zadržana.   |   Izrada sajta i hosting: Hosting-Srbija