SMOTRA FOLKLORA U ORAŠJU

 

 

 

Međuokružna smotra folklornih ansambala Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga biće organizovana po 14. put u subotu, 02. juna 2018. godine, u selu Orašju, udaljenom desetak kilometara od Varvarina. Prema rečima predsednika Mesne zajednice Orašje Gorana Nikolića, radi se o tradicionalnoj manifestaciji koja je u proteklih 13 godina okupila preko 4.000 učesnika.

“Radi se o tradicionalnoj manifestaciji koja se u Orašju održava već 14. godina, a takmičenje ocenjuje i prati republički selektor Saveza amatera Srbije. Ove godine će se predstaviti trinaest kulturno umetničkih društava sa preko 400 učesnika, dok će pobednik nastupiti na Republičkoj smotri u Kličevcu, selu pokraj Požarevca”, naglašava Nikolić.

On dodaje da je defile učesnika zakazan za 18:30, dok će manifestacija svečano biti otvorena na letnjoj pozornici ispred Doma kulture u Orašju u 19 časova i poziva sve građane iz okolnih mesta da dođu i da uživaju u pesmi i igri koju će prikazati ovogodišnji takmičari.

Organizatori 14. Međuokružne smotre folklornih ansambala Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga su KUD “Vuk Karadžić” i Mesna zajednica Orašje, pod pokroviteljstvom Opštine Varvarin.

Na letnjoj pozornici u Orašju ove godine će nastupiti KUD “Medveđa” iz Medveđe, KUD “Jovan Kursula” iz Selo Varvarina, KUD “Pleš” iz Pleša, KUD “Brđani” iz Brđana, KUD “Rasina” iz Velikih Kupaca, KUD “Mladost” iz Makrešana, KUD “Radomir Jakovljević Jakša” iz Velike Lomnice, Kulturni centar “Samaila” iz Samaile, KUD “Oplanići” iz Oplanića, KUD “Vojvoda Prijezda” iz Stalaća, KUD “Branko Radičević” iz Razbojne, KUD “Mladost Gradac” iz Pločnika i domaćin, KUD “Vuk Karadžić” iz Orašja.