SKUPŠTINA KRUŠEVCA: VIDOVDANSKA NAGRADA MILOŠU NENEZIĆU

Na sednici skupštine grada Kruševca usvojen je predlog odluke o dodeljivanju Vidovdanskih nagrada i priznanja. Najviše priznanje grada, Vidovdanska nagrada, biće dodeljena Milošu Neneziću, istaknutom privredniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu.

Na četrnaestoj sednici skupštine grada Kruševca odlučivalo se o preko 40 tačaka dnevnog reda. Prva tačka koja je pred početak sednice uvrštena u dnevni red odnosila se na predlog odluke o dodeljivanju Vidovdanskih nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima. Predlog da Vidovdanska nagrada, kao najviše priznanje grada bude dodeljena Milošu Neneziću, istaknutom privredniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu. Za dodelu plaketa predloženi su Centar za osobe sa invaliditetom, P.U. „Nata Veljković“; dr Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja Kruševac; Živan Nikolić, istaknuti privrednik i Aleksandar Milićević, dobrovoljni davalac krvi. Predloženi za dodelu Pohvala grada Kruševca su Velibor Jovanović, predsednik MZ Parunovac; Nebojša Lapčević, književnik; Dušan Dražić, novinar; Biljana Zamahajev, profesor matematike; Goran Milićević, profesor fizike; Dragan Antić, trener Badmington kluba Zmajevi; Luka Milošević, učenik druge godine srednje stručne Vojne škole u Beogradu; Pavle Damjanović, učenik 6. razreda O.Š. „Nada Popović“; Milorad Đurić, muzički pedagog; Miladin Isailović za društveni rad i negovanje istorije Kruševačkog kraja, MZ Veliki Šiljegovac i preduzeća DS smit, Kromberg i Šubert, Milošević DOO i Lamela promet.

Na dnevnom redu zasedanja bile su i odluke o usvajanju Završnog računa budžeta, postavljanju spomenika Stanislavu Biničkom, donošenju odluka za održavanje ulica i puteva, pokretanje koncesije za javni prevoz, usvajanje Programa kontrole vaduha.Lokalni parlament doneo je i odluke o Planu detaljne regulacije Starog aerodroma i detaljne regulacije Trga Kosturnica, izveštaji o radu javnih preduzeća u prvom kvartalu, kao i rešenja koja donose promene na čelu Muzeja i javnog pravobranioca. Odbornici skupštine grada razmatrali su i više imovinsko pravnih rešenja.