ŠKOLSKA GODINA U SRBIJI PRODUŽENA ZA TRI DANA

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i dvodnevnog produžetka februarskog raspusta, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, a školska godina će biti produžena za tri dana,saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust je po starom kalendaru trebalo da počne u sredu, 22. Osmaci je trebalo da se od 7. juna. U skladu sa odlukom Ministarstva prosvete, sve se pomera za tri dana.

I srednjoškolci će na raspust otići kasnije. Prema radnijem kalendaru, 22. juna trebalo je da počne letnji raspust za sve učenike srednjih škola na teritoriji Srbije i AP Vojvodine (za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola). Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, učenici u Srbiji su protekle nedelje imali produženi raspust nakon Dana državnosti. Prethodno je bio produžen i jesenji raspust. Korona, kao i prošle školske godine i ove utiče na kalendar školskih aktivnosti.