ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA U LOMINOJ ULICI JE 25. JUN 2021.

U okviru radova na prvoj deonici Lomine ulice, od Vidovdanske do Dušanove, zamenjene su stare azbestne cevi novim polietilenskim, u dužini od 360 metara, sa prevezivanjem priključaka. Dinamika radova teče po planu i završetak će biti u planiranom roku – 25. juna 2021. godine.

Vrednost investicije po predmeru i predračunu iznosi 19.262.114,99 dinara, a izvođač radova je “Tehnogradnja”. Prema rečima gradonačelnika Jasmine Palurović, radovi se finansiraju sredstvima iz budžeta Grada i sredstvima JP “Vodovod Kruševac”, dinamika radova je po planu i završetak je u planiranom roku – do 25. juna 2021. godine. Direktor JP “Vodovod Kruševac” Vladimir Milosavljević, istakao je da su zamenjene stare azbestne cevi novim polietilenskim sa prevezivanjem individualnih priključaka. Rekonstrukcija vodovodne mreže u Lominoj ulici radial se u dve faze. Sada se nastavljaju radovi na drugoj deonici od Dušanove do Šumadijske u dužini od 370 metara, nakon čega će se ući i u ulice Svetog Save i Ostrvo Vida.

Pored ovih radova, u Lominoj ulici „Tehnogradnja“ aktivno radi i na uklanjanju starog asfalta i pripremi za asfaltiranje prve deonice, a nakon toga izvršiće se i kompletna rekonstrukcija asfalta i ivičnjaka i u ulici Save Miloševića.