REZULTATI PRVA ČETIRI DANA POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA U SRBIJI

U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije otkrili su ukupno 87 prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta, 34 vozača nisu nosila zaštitnu biciklističku kacigu, 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu, 18 vozača nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza, navodi se u saopštenju MUP-a. Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu. Takođe je apelovao na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.