REALIZOVANA EKO AKCIJA ČIŠĆENJA JEZERA ĆELIJE

U subotu 1. juna realizovana je Eko akcija čišćenja jezera Ćelije u organizaciji Kompanije Henkel, Krovne ronilačke organizacije u Srbiji, JKP “Vodovod Kruševac” i ronilačkog kluba “Viking” iz Kruševca. Ova već tradicionalna akcija osim osnovnog cilja, a to je prikupljanje otpada sa dna jezera, užeg i šireg priobalja, ukazuje na značaj očuvanja životne sredine posebno vode kao najznačajnijeg resursa.

Henkel kao društveno odgovorna kompanija 5. godinu za redom sprovodi Eko kampanju “Volim reku, a ti” u okviru koje su do sada realizovali 23 akcije čišćenja. Značaj jezera Ćelije je nemerljiv, a u prilog tome svedoči činjenica da se preko 150.000 građana Kruševca i opština Rasinskog okruga snabdeva zdravom pijaćom vodom ukazuju iz JKP “Vodovod Kruševac” koje ove godine obeležava jubilej, 40 godina rada fabrike vode.

Iz godine u godinu akciji se priključuje sve više organizacija i pojedinaca, što ukazuje da se svest o značaju očuvanja eko sistema menja, ističe Jovica Mijajlović ispred Ronilačkog kluba “Viking” iz Kruševca.

Akciju čiscenja jezera Ćelije pomogli su Gradska uprava Kruševac, JKP “Kruševac”, Sportski centar, Savez sportova, sportski klubovi, ekološke organizacije koje se bave zaštitom jezera i životne sredine uopšte.