RADOVI NA IZGRADNJI NAJDUŽEG MOSTA NA „MORAVSKOM KORIDORU“

Direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić zajedno je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišao radove na deonici autoputa od Pojata do Кruševca, u okviru Moravskog koridora.

Ministar građevnarstva Tomislav Momorović i direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić obišli su lokaciju na kojoj se izvode radovi na drugom mostu na Zapadnoj Moravi koji je ujedno i najduži na ovom delu, dugačak 596m, šipovi su pobijeni i radovi se nastavljaju po predviđenom planu. Iako izvođačima radova vremenski uslovi ne pogoduju da bi se izvodili zemljani radovi, radnici “Behtel Enke” trenutno rade i na instaliranju drenažnih propusta, upoznao je prisutne šef projekta “Behtel Enke” Vik Najson. Ovo preduzeće sa parnerima intenziviralo je radove na takozvanom sektoru 1, od Pojata do Kruševca. U potpunosti je otvorena trasa u dužini od 28 km. Do sada je urađeno 80% zemljanih radova na izgradnji nasipa, podsetio je direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“, ljudima iz nadzora, kao i timu Кoridora Srbije. U ovom trenutku, od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje gradimo i projektujemo, najintenzivniji radovi se izvode na Moravskom koridoru gde svaki dan imamo preko 2.700 radnika”, rekao je ministar Momirović.

Moravski koridor će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Кruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju kao i region centralne Srbije sa Zapadnom Srbijom.