RADOVANJE, PA NEIZVESNOST U KARATE KLUBU “KRUŠEVAC”

Karatisti Karate kluba Kruševac, vratili su se sa Evropskog prvenstva koje je održano u Českoj kao jedan od najuspešnijih klubova na šampionatu. Zlatne medalje osvojili su brat i sestra Simić Nikola i Nevena, kojoj je ovo 5. titula šampionke Evrope. Jovanović Luka osvojio je srebrnu, Simić Lazar osvojio je brozanu medalju.

 

Put do uspeha je je težak, naporan i pun odricanja, ali i dodatno komplikovan zbog prepreka sa kojima se godinama unazad naš najtrofejniji sportski klub suočava, naime troškove odlaska na međunarodna takmičenja snose sami karatisti, odnosno njihovi roditelji i klub. Ono što predstoji u narednom periodu je Svetsko prvenstvo u karateu  koje će u septembru biti održano u Portugalu, a da li će otići svi koji su se dosadašnjim uspesima kvalifikovali, zavisi od novca. Predsednik kluba Marko Tomić smatra da su evropske medalje dovoljan razlog da grad Kruševac i finansijski podrzi odlazak kruševačkih karatista na Svetski šampionat.

 

Osim što je nebrojeno medalja doneo u naš grad, velika je verovatnoća da će Karate klub Kruševac biti organzator Evropskog prvenstva za mlade 2021. godine, što je od izuzetnog značaja za grad Kruševac.