PRODUŽEN ROK ZA SREDSTVA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Zbog velikog interesovanja Ministarstvo poljoprivrede Srbije produžilo je na još mesec dana rok za podnošenje prijave za podsticajna sredstava poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

 

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede je istakao i da će država uspeti da plasira mnogo sredstava mladim poljoprivrednicima.

 

Ukazao je da država za mlade koji se bave poljoprivredom sprovodi još jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima. Ministar je dodao da će klasifikacija po osnovu tog konkursa biti završena u narednih 15 do 20 dana, kao i da je stiglo 1.267 zahteva. „Sve više mladih u poljoprivredi nam treba zbog povrtarstva. To je teška grana, jer zahteva fizički radi, to nije posao od 30 dana godišnje, već ovde moraš ozbiljno da radiš“, ukazao je Nedimović. Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine davalo startap kredite od po 10.000 evra, dok mladi ove godine mogu da računaju na podsticajna sredstva od maksimalno 1,5 miliona dinara.

 

Prošle godine je Ministarstvo odobrilo 667 zahteva i isplatilo 459 miliona dinara mladim poljoprivrednicima do 40 godina iz svih krajeva Srbije. Poljoprivrednici će novac dobiti unapred, troškove će dokazivati računima, dok će inspekcija Ministarstva poljoprivrede kontrolisati na šta su sredstva utrošena.

 

Izvor: rts.rs