PREZENTACIJA „POST EXPORT“ USLUGE POŠTE SRBIJE

Regionalna privredna komora Rasinskog okruga i Pošta Srbije, poslovna jedinica Kruševac, održali su prezentaciju za privrednike POST EXPORT usluge.

Usluga Post eksport – izvoz robe omogućava izvoz robe sa preferencijalnim poreklom. Preferencijalno poreklo donosi određene povlastice za robu koja je predmet spoljnotrgovinske razmene između zemalja koje su ugovorile takav sporazum, a najčešće se ogleda u uvozu, uz sniženu stopu carine ili bez plaćanja carine.Post eksport izvoz robe omoguća i sigurno i brzo slanje komercijalne robe po pristupačnim cenama. Prezentacija koja je održana u RPK namenjena je privrednim subjektima koji izvoze ili povremeno izvoze na sve svetske destinacije.

Usluga je pre svega namenjena malim i srednjim preduzećima, kojima je omogućeno da posredstvom poštanske infrastrukture izvezu svoj proizvod kao paketsku pošiljku težine u vrednosti do 1.000 evra, po makismalno pojednostavljenoj proceduri. Postupak izvoza poštanskih pošiljaka vrednosti do 1.000 evra trebalo bi da predstavlja značajan stimulans za mala i srednja preduzeća koja bi zahvaljujući ovim novinama trebalo višestruko da uvećaju izvoz, uštede vreme, smanje troškove poslovanja i time postanu konkurentija na tržištu.