POVEĆAN BROJ INTERVENCIJA HITNE SLUŽBE

Broj poziva kruševačkoj Hitnoj pomoći povećan je zbog tropskih temperatura, a samo na terenu su ekipe najviše intervenisale zbog kolapsa na javnim mestima. Iz Hitne pomoći apeluju na građane da se pridržavaju saveta lekara i da ne izlaze u periodu od 11 do 17 sati.

Ni noćas se nije moglo spavati zbog vrućine, a jutro je počelo sa 22 stepena, koliko je bilo jutros u Kruševcu, a danas, u najtoplijem delu, dana izmereno i 40 stepeni. Zato je neophodan oprez svuda, u saobraćaju, na radnom mestu, na kupalištima. Veoma je važno da poštujete savete lekara, uzimate redovne terapije i izbegavate boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana. Samo u poslednja dva dana, od ukupnog broja izlazaka na teren, Hitna služba je u 90% slučajeva intervenisala je kod kolapsnih stanja.

Iz Hitne pomoći apaeluju na građane da se pridržavaju saveta lekara i da ne izlaze bez preke potrebe u najtoplijem delu dana. Za vikend će biti nešto niže temperature, ali se tokom leta može očekivati još jedan ili dva talasa sa ovako visokim temperaturama, a ovo leto će biti toplije od uobičajenog, ističu meteorolozi.