POTPISANI UGOVORI O DONACIJI KUĆA /video

Ugovori  o doniranju  seoskih montažnih kuća, potpisani su između predstavnika nevladine organizacije ASB, grada Kruševca i korisnika koji su izabrani da dobiju pomoć u vidu stambenog zbrinjavanja. U Pitanju je 10 stanbenih jedinica za interno raseljena lica i povratnike u Kruševcu.

 

Potpisivanje je organizovano u okviru projekta „Podrška interno raseljenim licima i povratnicima u 4 jedinice lokalne samouprave u Srbiji kroz obezbeđivanje trajnih stanbenih rešenja i mera ekonomske održivosti“, koju organizuje ABS u saradnji sa gradom Kruševcem. ASB je okviru ovog projekta na teritoriji Kuševca obezbedio 3 montažne kuće i 7 seoskih domaćinstava za interno raseljena lica I povratnike po sporazumu o readmisiji . Sandra Ilić iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije istakla je da je posredstvo i podrška državnih institucija ključno u realizaciji projekta namenjenih interno raseljenim licima i povratnicima u Srbiji.

 

Projekat se sprovodi u četiri opštine (Kruševac, Aranđelovac,Ub i Ćićevac), a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika “ i za cilj ima nalaženju trajnog, adekvatnog stambenog rešenja i mera ekonomske održivosti.