POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI NOVOG VRTIĆA U ĆIĆEVCU

Ugovori o finansiranju i izgradnji novih vrtića u Leskovcu i Ćićevcu, potpisani su u Ministarstvu prosvete Republike Srbije. Ugovore su potpisali ministarka prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović, predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić, zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević i predstavnici izvođača radova.

Izgradnjom dva nova vrtića biće obezbeđeno ukupno 320 novih mesta za mališane, od čega 120 u Leskovcu i 200 u Ćićevcu. U izgradnju novog vrtića u Ćićevcu, koji će se prostirati na oko 1360 metara kvadratnih, biće uloženo preko 174 miliona dinara. Planiran rok za završetak radova je 8 meseciod postavljanja kamena temeljca.

„Potpisivanje ugovora o finansiranju i izgradnji dva nova vrtića, u ukupnoj vrednosti od oko 277 miliona dinara, predstavlja potvrdu posvećenosti Ministarstva prosvete unapređenju sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Izgradnjom novih objekata, kao i širenjem kapaciteta nastavljamo sa našom misijom, a to je podrška razvoju I vaspitanju dece od najranijeg uzrasta. Verujemo da je njihovo uključivanje u system predškolskog vaspitanja i obrazovanja veoma važno, da predstavlja temelj za njihovo srećno detinjstvo, dalje obrazovanje, kao i celokupnu budućnost“, izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović.

„Predškolska ustanova „Čarolija“ funkcioniše u jednom centralnom objektu u samom Ćićevcu, koji je sagrađen 1956. godine za potrebe tadašnje ambulante, isti je adaptiran 1972. godine za potrebe predškolske ustanove u kom prostoru i dalje funkcioniše. Dalja adaptacija ovako stare zgrade nije moguća, a i naše trenutne potrebe i broj dece prevazilaze ovaj prostor. Izgradnja novog vrtića će potpuno promeniti sliku predškolskog obrazovanja dece u našoj opštini. Najveću korist će imati naši najmlađi i njihovi roditelji, a nakon toga i lokalna samouprava jer će manje sredstava ulagati u adaptaciju i popravke dotrajale zgrade i instalacija u njoj. Posebno je značajno to što će naši najmlađi dobiti prostor izgrađen po najnovijim standardima u kom će se nesmetano razvijati i odrastati u najosetljivijem periodu života“, izjavila je ovom prilikom predsednice opštine Ćićevac Mirjana Krkić.