POTPISAN SPORAZUM O JAVNIM RADOVIMA IZMEĐU GRADA I NSZ

Gradonačelnik Jasmina Palurović i direktor kruševačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja Predrag Marković,  danas su potpisali Sporazum o realizaciji programa Javnih radova.  Za ovu meru aktivne politike zapošljavanja iz budžeta Grada su izdvojena sredstva u iznosu od 4 miliona dinara. Potpisivanju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2021.godini. Ova mera realizuje se u cilju očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Javni rad sprovodi poslodavac koga određuje NSZ, a može uključiti nezaposlene koji pripadaju teže zapošljivim kategorijama definisanim LAPZ. Prioritet imaju lica koja se prvi put angažuju na javnim radovima.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 4 meseca.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima: socijalne zaštite i humanitarnog rada, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode…

Saradnja Grada Kruševca i kruševačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja u oblasti LAPZ realizuje se po 12. put, počev od 2010. godine.