POSETA POMOĆNIKA MINISTRA POLJOPRIVREDE /video

Kruševac je jedan od gradova u Srbiji koji može da posluži kao primer ostalim gradovima i opštinama kada je reč o razvoju poljoprivrede, istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, prilikom današnje posete Rasinskom okrugu.

 

Pre niza sastanaka koje je imao u gradskog upravi Kruševac, pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević posetio je poljoprivredno gazdinstvo Milana Minića u župskom selu Bobote, koje je u Rasinskom okrugu prvo dobilo sredstva iz IPARD programa i pozvao proizvođace da se u saradnji sa poljoprivednom stručnom službom aktivnije uključe u projekte, bilo da je reč o sredstvima koja su opredeljnena iz republičkog budžeta ili iz drugih fondova, poput IPARD-a.

 

Takođe, on je nakon sastanka sa gradonačelnicom Jasminom Palurović istakao da je Kruševac jedan od boljih primera razvoja poljoprivrede u Srbiji. Grad Kruševac, sa ustanovama i službama koje se bave poljoprivredom, temeljno radi na podsticaju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a shodno potrebama proizvođača lokalna samoprava iz godine u godinu povećava sredstva koja se opredeluju u te svrhe.

 

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević se danas sastao i sa predstavnicima udruženja, zadruga i poljoprivrednim proizvođačima iz Rasinskog okruga, kako bi iz direktnog kontakta sa poljoprivrenicima   dobio informacije šta još ministarstvo treba da uradi i poboljša, kako bi se ubrzao proces razvoja poljoprivrede u Srbiji.