POLAGANJE PROBNOG ZAVRŠNOG ISPITA U PETAK I SUBOTU

Probni završni ispit za osnovce, koji ima za cilj da učenike osmog razreda pripremi za polaganje prijemnog ispita za srednju školu biće održan u petak i subotu. Probni prijemni ispit najpre je bio zakazan za kraj poslednje nedelje u martu, ali je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji pomeren za 09.i 10.april. Probni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika i supervizora.

Nakon što je kalendarom za aktuelnu školsku godinu ista produžena zbog produženog zimskog raspusta, datum polaganja završnog ispita pomeren je za poslednju nedelju juna.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je da će se probni završni ispit u petak i subotu održati u svim osnovnim školama, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.