OVOGODIŠNJI DOBITNIK „BELOVODSKE ROZETE“ JE RADOŠ BAJIĆ

U Gradskoj upravi danas je održan Programski savet na kome su donete odluke o terminu održavanja manifestacije i ovogodišnjem dobitniku „Belovodske rozete“. Savetu, kojim je predsedavao zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, prisustvovali su članovi – gradski većnik Momir Dragićević, sekretar Kruševačke Eparhije Dragi Veškovac, predstavnici ustanova u kulturi i medija, kao i MZ Bela Voda. Ovogodišnja Belovodska rozeta, biće održana od 10. do 16. jula.

Jednoglasno, Savet je doneo odluku da ovogodišnji dobitnik bude istaknuti srpski glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić.

Belovodska rozeta je kulturna manifestacija osmišljena da predstavi umetničko stvaralaštvo i tradiciju u radu sa kamenom. Održava se tradicionalno svake godine, počev od 1975. Simbol manifestacije je “Cvet u kamenu” – Belovodska rozeta, koja predstavlja simbol srednjovekovne kulture, duhovnosti i jedan je od najupečatljivijih elemenata crkava moravske škole. Desanka Maksimović, Vladeta Jerotić, Emir Kusturica, Milorad Pavić, mitropolit Amfilohije, Peter Handke, samo su neki od prethodnih laureata manifestacije u znak priznanja za umetnički, kulturni i naučni doprinos srpskoj kulturi.